چند عادت غذايي خوب ياد بگيريد

براي اينكه زمين سالمي داشته باشيم اول بايد از خودمان شروع كنيم.

چند عادت غذايي خوب ياد بگيريد

۹ بازديد

تابستان است و فصل مسافرت‌هاي هيجان‌انگيز به نقاط مختلف دنيا. مسافرت، فرصتي است كه با عادت‌هاي غذايي مردم نقاط مختلف آشنا شويد. در سراسر كشور خودمان، غذاهاي محلي مختلف و متنوعي وجود دارد و عادت‌هاي غذايي هر منطقه با نقاط ديگر متفاوت است. اما اگر به كشورهاي ديگر هم مسافرت كنيد، مي‌توانيد با ديد وسيع‌تري، بهترين و سالم‌ترين عادات‌ غذايي در سراسر دنيا را ياد بگيريد.

 

اگر برنامه‌ي سفر به دور دنيا را نداريد، نگران نباشيد! چندين متخصص تغذيه‌ي معتبر عادت‌هاي غذايي سالم موردعلاقه‌شان از سراسر دنيا و چند دستور غذايي كه از نقاط مختلف جهان الهام گرفته‌اند را با شما در ميان مي‌گذارند تا بتوانيد در خانه‌ي خودتان آنها را امتحان كنيد.

به سبزيجات بيشتر توجه كنيد

ميوه و سبزيجات

تحقيقي كه اخيرا در دانشگاه تافتس (Tufts) در ماساچوست انجام شد نشان داد كه مردم يونان، بيشترين مصرف سبزيجات در جهان را دارند. يك وعده‌ي غذايي آنها ممكن است شامل سه تا چهار ‌پُرس سبزيجات باشد. النا پاراوانتس (Elena Paravantes) مي‌گويد: «يكي از عادت‌هاي غذايي سالمي كه ما در يونان داريم، اين است كه سبزيجات را به عنوان غذاي اصلي مصرف مي‌كنيم. ما سبزيجات فصلي را با روغن زيتون، گوجه فرنگي و ادويه‌هاي گياهي مي‌پزيم و يك بشقاب بزرگ از آن را با نان و پنير فتا سرو مي‌كنيم.»

كيتي ساليوان در وبلاگش به نام «آشپزخانه‌ي مامان» مي‌نويسد: «در خيابان‌هاي مكزيك، دستفروش‌هايي هستند كه ميوه و سبزيجات تازه مثل انبه، پيكما (ريشه‌ي گياهي در مكزيك) و خيار را به صورت تكه تكه شده و آماده‌ي خوردن همراه با برش‌هاي ليموترش و فلفل مي‌فروشند. اين همان چيزي است كه من معمولا به عنوان تنقلات براي بچه‌هايم فراهم مي‌كنم؛ گاهي هم براي تغذيه‌ي مدرسه‌شان مي‌گذارم.»

رهاف ال بوچي (Rahaf Al Bochi) در مورد عادت غذايي‌شان در سوريه مي‌گويد: «ما همه‌ي غذاهايمان را همراه با يكي از سبزيجات اصلي با سس‌هاي مختلف، گوشت ‌و خوراكي‌هاي ديگر مي‌پزيم. مثلا «ماهاشي» غذايي است شامل كدو و بادمجان كه همراه با برنج و فيله‌ي گوشت گاو در رب گوجه پخته مي‌شود.»

پروتئين‌هاي گياهي بيشتري مصرف كنيد

پروتين هاي گياهي

كريسي بريزت، مدير وبسايت 80 Twenty Nutrition مي‌گويد: «عدس، پاي ثابت غذاهاي هندي است و در واقع عدس يكي از سالم‌ترين خوراكي‌هاست. عدس فيبر و پروتئين بالا دارد و منبع غني منگنز است. منگنز ماده‌اي معدني است كه براي جذب كلسيم و ثابت نگه داشتن قند خون لازم است. اين ماده همچنين يكي از اجزاي سوپراكسيد ديسموتاز (SOD) است، تركيبي كه از سلول‌هاي سالم بدن در برابر آسيب راديكال‌هاي آزاد محافظت مي‌كند و مي‌تواند خطر بيماري‌هاي قلبي و سرطان را كاهش دهد.»

به گفته‌ي ديانا سگريو دالي از وبسايت Teaspoon «كشورهاي زيادي در قاره‌ي آفريقا از بادام‌زميني و دانه‌هاي ديگر به خاطر پروتئين بالا و طعم خوبش استفاده مي‌كنند. اين پروتئين‌هاي گياهي ارزان، براي وقت‌هايي كه گوشت كافي مصرف نمي‌كنيم عالي هستند.»

سبزي را فراموش نكنيد

سبزي

ركسانا بگام از وبسايت Delicious Crescent مي‌گويد هيچ كجا روش آشپزي‌اي نديده كه به اندازه‌ي شيوه‌ي تهيه‌ي غذاهاي ايراني سبزي‌هاي تازه داشته باشد. به گفته‌ي او «دستورهاي غذايي در اين شيوه‌ي آشپزي شامل مقدار زيادي سبزي تازه است. نتيجه غذاهايي است كه هم مطبوع هستند و هم به دليل وجود مواد شيميايي گياهي بسيار غني و سالم است.»

بيشتر ماهي بخوريد

ماهي

اَبي شارپ (Abbey Sharp) از وبسايت آشپزخانه‌ي اَبي مي‌گويد: «خيلي از كشورهاي آسيايي مثل ژاپن بيشتر ماهي و كمتر گوشت قرمز مصرف مي‌كنند. اين مردم از فوايد امگا۳، چربي‌هاي مفيد براي قلب كه بسياري از ما از آن بي‌بهره‌ايم، بهره‌مند مي‌شوند.

مغزها را فراموش نكنيد

مغزها

ويكي شانتا راتلني، متخصص تغذيه مجله‌ي Lifestyle مي‌گويد: «يكي از عادت‌هاي غذايي سالمي كه از همه بيشتر دوست دارم، وارد كردن چربي‌هاي سالم در برنامه‌هاي غذايي است. مثل مردم كشورهاي مديترانه‌اي نظير تركيه، يونان و ايتاليا كه دانه‌ها، مغزها و روغن زيتون را وارد وعده‌هاي غذايي و تنقلات‌شان مي‌كنند. من از بين مغزها عاشق پسته، بادام و گردو هستم چون مي‌شود راحت آنها را همه جا برد و براي كمك به سلامتي قلب در غذاها ريخت.»

چيزهاي جديد را امتحان كنيد

فريكه

رهاف ال بوچي از وبسايت olive tree nutrition مي‌گويد: «يكي از غذاهاي پرطرفدار ما در سوريه فريكه (freekeh) است كه از جوانه‌ي گندم برشته شده درست مي‌شود. اين ماده غذايي يكي از غلات كامل است و اين روزها در غرب هم در حال جا افتادن است. فريكه داراي فيبر، ويتامين‌هاي گروه ب و پروتئين بالاست و داراي بافتي ترد و مغزمانند است.»

اليزابت شاو از وبسايت Shaw’s Simple Swaps مي‌گويد: «من شيوه‌ي سنتي آشپزي هندي را به اين خاطر كه از ماست همراه با سبزي و ادويه‌ها به عنوان پايه‌اي براي طعم غذا استفاده مي‌كند خيلي دوست دارم.»

چاشني يادتان نرود

ادويه ها

كريسي بريزت، مدير وبسايت 80 Twenty Nutrition مي‌گويد: «يكي از چاشني‌هايي كه معمولا در اتيوپي استفاده مي‌شود سِنافيش (Senafich) نام دارد، كه خميري خوشمزه و تند از خردل است. خردل سرشار از ريزمغذي‌هاي گياهي است كه ايزوتيوسيانات‌ها (Isothiocyanates) را مي‌سازند، تركيباتي كه مي‌توانند در جلوگيري از سرطان مؤثر باشند.»

كارا هارب استريت از وبسايت Street Smart Nutrition مي‌گويد: «من براي خوشمزه‌تر كردن غذاهايم از سراسر دنيا الهام مي‌گيرم و از سبزي‌ها و ادويه‌هاي بسيار متنوعي استفاده مي‌كنم. ثابت شده است كه استفاده از بعضي گياهان و ادويه‌ها فوايد زيادي براي سلامتي دارند، و در ضمن روش بسيار خوبي براي خوش‌طعم كردن غذا بدون مصرف زياد نمك است. فلفل قرمز، فلفل سياه، پاپريكا، سير و خردل از چاشني‌هاي مورد علاقه‌ي من هستند.»

از شيريني‌هاي طبيعي استفاده كنيد

ميوه هاي شيرين

كيتي ساليوان از وبلاگ «آشپزخانه‌ي مامان»مي‌گويد: «در سفرهايي كه به تركيه و يونان داشتم متوجه شدم كه مردم اين كشورها بيشتر از ميوه‌هاي تازه براي دسر استفاده مي‌كنند تا شيريني‌هاي شكردار. ياد گرفتم كه اگر در خانه هم ميوه‌هاي خوشمزه‌ي فصلي را انتخاب كنم و آنها را با سليقه سِرو كنم (مثلا گاهي آنها را روي بستري از يخ خُردشده مي‌گذارم)، به اندازه‌ي دسر‌هاي ديگر مورد استقبال قرار مي‌گيرند.»

گردش كنيد

volksmarch

بتسي راميرز از وبسايت Hungry & Healthy مي‌گويد: «در اروپا غذا يك تجربه و در ارتباط با جامعه است. آلماني‌ها هم به ورزش اهميت مي‌دهند و مرتب رژه‌ي محلي‌شان به نام Volksmarch را اجرا مي‌كنند كه در آن افراد، به صورت دسته‌جمعي پياده‌روي يا گردش مي‌كنند. همچنين با در نظر گرفتن فعاليت‌هايي براي بچه‌ها، فضايي خانوادگي ايجاد مي‌كنند.»

ربكا كلايد از وبسايت Be Truly Nourished مي‌گويد: «در اسپانيا، در شهري كه من زندگي مي‌كردم زوج‌هاي مسن شب‌ها براي پياده‌روي در شهر بيرون مي‌رفتند. اين راهي است براي افزايش فعاليت روزانه. از اين طريق مي‌توانيد بعد از شام قند خون‌تان را كاهش دهيد و زمان مفيد و بي‌دغدغه‌اي را در كنار خانواده‌تان سپري كنيد.»

ايمي گورين از وبسايت Amy Gorin Nutrition مي‌گويد: «وقتي در اروپا سفر مي‌كردم، زياد به فروشگاه‌ها و بازارهاي محلي مي‌رفتم تا محصولات تازه تهيه كنم. الان هم اين عادت را در خانه حفظ كرده‌ام تا يخچالم هميشه پر از ميوه‌ها و سبزيجات تازه باشد.»

شما چه عادت‌هاي سالمي در محل زندگي خودتان يا در سفر ياد گرفته‌ايد؟ با ارتباطاتي كه امروزه در دسترس همه قرار دارد، خيلي راحت مي‌توان در مورد فرهنگ‌هاي مختلف ياد گرفت و از تجربه‌هاي همديگر استفاده كرد. غذاهاي جديد را امتحان كنيد و هر يك از اين عادت‌ها را كه مي‌تواند به سلامتي‌تان كمك كند، در خانه‌ي خودتان به‌ وجود آوريد تا زندگي سالم‌تري داشته باشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.