از تاثيرات روغن ذرت بيشتر بدانيد

براي اينكه زمين سالمي داشته باشيم اول بايد از خودمان شروع كنيم.

از تاثيرات روغن ذرت بيشتر بدانيد

۴ بازديد

روغن ذرت يك روغن گياهي تصفيه شده است كه به طور گسترده در پخت و پز و مخصوصاً سرخ كردن مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين كاربردهاي ديگري نيز دارد و معمولاً براي اهداف صنعتي يا به عنوان ماده اي در مواد آرايشي مورد استفاده قرار مي گيرد.

روغن ذرت چيست؟

روغن ذرت پايداري زيادي نسبت به اكسيداسيون دارد و از آن مي‌توان براي همه مصارف پختن، سرخ كردن كوتاه مدت و نيز سالاد استفاده كرد، اين روغن هم از نقطه نظر تغذيه‌اي و هم از نظر كيفيت پخت عالي است. اين روغن را از لحاظ اسيد لينولئيك به عنوان يك اسيد چرب ضروري، غني مي‌دانند. دليل پايداري روغن ذرت در برابر اكسيداسيون، وجود مواد آنتي‌اكسيدان طبيعي در آن مانند اسيد فروليك و توكوفرول‌ها است.  

 

ذرت براي توليد روغن ذرت بايد فرآيند پيچيده پالايشي را طي كند. اين روند بسياري از ويژگي هاي منحصر به فرد را به روغن مي دهد ، اگرچه همه آنها مثبت نيستند.

 

در اين مقاله به بررسي روغن ذرت ، از جمله تغذيه ، كاربردها و توليد آن و همچنين مزايا و مشكلات جانبي آن مي پردازيم.

 

مضرات روغن ذرت, كالري  روغن ذرت

روغن ذرت

 

ارزش غذايي روغن ذرت :

روغن ذرت 100٪ چربي است و حاوي پروتئين يا كربوهيدرات نيست. يك قاشق غذاخوري (15 ميلي ليتر) روغن ذرت حاوي :

- كالري: 122

- چربي: 14 گرم

- ويتامين E : از ميزان مصرف روزانه مرجع (RDI)

در طي فرآيند استخراج روغن ذرت ، ويتامين ها و مواد معدني زيادي از بين مي روند. هنوز هم روغن مقدار نسبتاً ويتامين E دارد.

ويتامين E يك ماده غذايي محلول در چربي است كه به عنوان يك آنتي اكسيدان ضد التهاب در بدن شما عمل مي كند.

 

علاوه بر اين، روغن ذرت حدود 30-60٪ اسيد لينولئيك ، نوعي چربي امگا 6 اشباع نشده  است. چربي هاي اشباع نشده شامل چربي هاي امگا 6 و امگا 3 هستند. حالت دوم با كاهش التهاب و سلامتي بهتر هنگام حضور در بدن شما با نسبت حدود 4: 1 امگا 6 به امگا 3 همراه است.

 

با اين حال ، رژيم هاي غذايي بسياري از افراد حاوي بيش از حد چربي هاي التهابي امگا 6 و همچنين به اندازه كافي چربي هاي ضد التهابي امگا 3 نيست.

 

موارد استفاده و نحوه ساخت روغن ذرت :

روغن ذرت كاربردهاي مختلفي دارد ، هم در كاربردهاي پخت و پز و هم غير پخت و پز.

اين ماده به عنوان يك پاك كننده صنعتي و روان كننده و همچنين براي توليد سوخت موتورهاي بنزيني و ديزل استفاده مي شود. به علاوه ، در بسياري از محصولات آرايشي ، صابون مايع و شامپو گنجانده شده است.

 

با اين حال ، بهترين نوع آن به عنوان روغن سرخ كردن شناخته مي شود. اين ماده از نقطه دود بسيار بالايي برخوردار است (دمايي كه روغن در آن شروع به سوختن مي كند) حدود 450 درجه فارنهايت (232 درجه سانتيگراد) و اين برا سرخ كردن غذاها ايده آل است.

 

روغن ذرت به طور گسترده اي در دسترس است و آن را به يك انتخاب محبوب براي آشپزخانه هاي خانگي تبديل مي كند. مي توان آن را تقريباً در هر فروشگاه مواد غذايي خريداري كرد و از طرق مختلف استفاده كرد، مانند:

- سرخ كردن

- سس سالاد و ماريناد

- كيك ، نان و ساير محصولات پخته شده

 

مضرات روغن ذرت, كالري  روغن ذرت

 خواص روغن ذرت

 

فوايد روغن ذرت :

به نظر مي رسد روغن ذرت در برخي مطالعات داراي اثرات درماني مفيدي است.

اين تركيبات حاوي تركيبات سلامت قلب مانند فيتواسترول ها ، ويتامين E و اسيد لينولئيك است.

سرشار از فيتواسترول ها

روغن ذرت مملو از فيتواسترول ها است كه تركيبات گياهي با ساختار مشابه كلسترول موجود در حيوانات هستند. فيتواسترول ها به طور بالقوه ضد التهاب هستند و خوردن رژيم غذايي سرشار از غذاهاي ضد التهابي خطر ابتلا به برخي شرايط را مانند بيماري قلبي ، ديابت نوع 2 و برخي سرطان ها را كاهش دهد.

مطالعات لوله آزمايش نشان داده است كه بتا-sitosterol ممكن است خاصيت ضد توموري داشته باشد. علاوه بر اين ، فيتواسترول ها به انسداد كلسترول بدن كمك مي كنند. بنابراين ، آنها ممكن است به كاهش سطح كلسترول بالا ، كه يك عامل خطر براي بيماري هاي قلبي است ، كمك كنند.

 

ممكن است سلامت قلب را ارتقا بخشد

از آنجا كه روغن ذرت حاوي تركيبات سالم قلب مانند ويتامين E ، اسيد لينولئيك و فيتواسترول ها است ، ممكن است خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش دهد. ويتامين E يك آنتي اكسيدان قدرتمند است ، بنابراين يك رژيم غذايي حاوي مقادير زياد اين ماده مغذي ممكن است از آسيب اكسيداتيو قلب و رگهاي خوني شما ناشي از راديكالهاي آزاد اضافي جلوگيري كند.

 

برخي مطالعات همچنين دريافتند كه روغن ذرت به خودي خود به كاهش كلسترول ، به ويژه كلسترول بد (LDL )، كه احتمالاً به دليل محتواي فيتواسترول آن است ، كمك مي كند. 

در يك مطالعه 4 هفته اي در 25 بزرگسال ، افرادي كه روزانه 4 قاشق غذاخوري (60 ميلي ليتر) روغن ذرت مصرف مي كنند ، در مقايسه با كساني كه همان مقدار روغن نارگيل مصرف مي كنند ، كلسترول بد (LDL) ، كلسترول تام و تري گليسيريد را كاهش داده اند.

 

سرشار از چربيهاي امگا 6

روغن ذرت داراي لينولئيك اسيد است ، روغن ذرت داراي اسيد لينولئيك زياد است ،چربي امگا 6 كه در برخي مطالعات به بهبود سلامتي مرتبط است. با اين حال ، در صورت مصرف بيش از حد ، چربي هاي امگا 6 مي توانند مضر باشند. طبق بيشتر تحقيقات ، بدن شما براي حفظ سلامت مطلوب بايد نسبت امگا-6 به امگا 3 را در حدود 4: 1 حفظ كند.

 

بيشتر افراد اين چربي ها را با نسبت حدود 20: 1 مصرف مي كنند و چربي هاي امگا 6 بيشتري نسبت به امگا 3 مي خورند. اين عدم تعادل با شرايطي از جمله چاقي ، اختلال در عملكرد مغز ، افسردگي و بيماري هاي قلبي مرتبط بوده است.

تعادل مناسب اين چربيها بسيار مهم است ، زيرا چربي هاي امگا 6 ضد التهاب هستند،به ويژه هنگامي كه چربي هاي ضد التهابي امگا 3 كافي وجود نداشته باشد.

 

محدود كردن روغن ذرت و ساير غذاهاي پر چربي امگا 6 و در ضمن افزايش مصرف غذاهاي سرشار از چربي امگا 3 مانند ماهي هاي چرب و دانه چيا ممكن است به كاهش التهاب و ارتقاء سلامت كلي كمك كند.

 

آيا روغن ذرت سالم است؟

روغن ذرت حاوي برخي از اجزاي سالم مانند ويتامين E و فيتواسترول ها است ، اما در كل از آن به عنوان يك چربي سالم در نظر گرفته نمي شود.

اين بدان دليل است كه از نظر چربي هاي امگا 6 بسيار التهابي و پرمصرف است كه بايد در يك رژيم معمولي غربي محدود شود.

درست است كه روغن ذرت حاوي مقادير بالاي ويتامين E و فيتواسترول هاست، اما به طور كلي روغن خوراكي سالمي براي طبخ غذا شناخته نمي شود. متخصصان توصيه مي كنند كه از روغن زيتون و روغن نارگيل به عنوان جايگزين هاي سالم تر روغن ذرت براي تهيه غذا استفاده كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.