چه نان هايي براي لاغري بهتر هستند؟

براي اينكه زمين سالمي داشته باشيم اول بايد از خودمان شروع كنيم.

چه نان هايي براي لاغري بهتر هستند؟

۶ بازديد

اگر در دوران رژيم هستيد، حتما اين سوال برايتان پيش آمده است كه كدام نان را بايد بخوريم؟ چه نوع ناني كمك مي‌كند تا بيشتر سير بمانيد و كمتر غذا بخوريد؟ يا اينكه كدام نان بهتر است؟ يا بهترين نان براي لاغري كدام است؟ اگر قصد كاهش وزن را داريد بايد از بهترين نوع نان استفاده كنيد. خوردن نان‌هاي كامل كمك مي‌كند تا لاغر شويد. نان‌هاي كامل به علت داشتن فيبر، كربوهيدرات و ساير مواد غذايي دير هضم مي‌شوند. در نتيجه زمان بيشتري در معده مي‌ماند و متابوليسم شما را بالا مي‌برد.


فوايد نان براي سلامتي نان فوايد مختلفي براي سلامتي دارد. همين فوايد تغذيه‌اي نان براي بدن است كه آن را به غذايي با ارزش در رژيم غذايي ما تبديل كرده است. البته ناني كه از آرد كامل و سبوس‌دار درست شده باشد. به خاطر بسپاريد با اينكه نان فوايد زيادي دارد؛ بايد از در مصرف آن تعادل را رعايت كرد.

نان فوايد زير را براي سلامتي به همراه دارد:

۱- نان حاوي فيبر است

محصولات مختلف نان حاوي مقادير متفاوتي از فيبرند. فيبر ماده‌اي مغذي و ضروري براي بدن است كه بدن هر روز به آن نياز دارد. بسياري فيبر را براي حفظ حركت دستگاه گوارش مي‌شناسند؛ اما بيشتر از اين عمل مي‌كند.

مصرف فيبر:

سيرتان مي‌كند: بدن براي تجزيه مواد غذايي حاوي فيبر تلاش مي‌كند. در نتيجه مدت بيشتري احساس سيري مي‌كنيد. در اين صورت سراغ پرخوري كردن نمي‌رويد. اين امر به كاهش وزنتان كمك زيادي مي‌كند.

قند خون را مديريت مي‌كند: غذاهاي سرشار از فيبر اغلب شاخص گليسمي پايين (GI) دارند. شاخص گليسمي نشان مي‌دهد چگونه غذاها بر قند خون تأثير مي‌گذارند. با داشتن GI پايين، برخي غذاهاي سرشار از فيبر، مانند نان‌هاي سبوس‌دار، مي‌توانند به كاهش قند خون بعد از وعده غذايي سرشار از كربوهيدرات كمك كنند. نان اغلب حاوي فيبر نامحلول است كه از منابعي مانند آرد گندم سبوس دار تهيه مي‌شود. بدن ما نمي‌تواند اين نوع فيبر را تجزيه كرده و جذب كند. بنابراين فيبر نسبتاً سالم از روده‌هاي ما عبور و به سيستم گوارش كمك مي‌كند. همچنين ممكن است نان با مواد حاوي فيبر محلول مانند نان جو دوسر يا جو پيدا كنيد. فيبر محلول به صورت ژل در آب حل مي‌شود و مي‌تواند به كاهش سطح كلسترول و قند خون كمك كند.

۲- نان اثر پري‌بيوتيك دارد بدن ما حاوي باكتري‌هاي مفيدي است كه به عنوان پروبيوتيك شناخته مي‌شوند. گاهي اوقات اين باكتر‌ي‌هاي خوب روده ناميده مي‌شوند و از سيستم گوارشي و بدن ما در برابر باكتري‌ها و قارچ‌هاي مضر محافظت مي‌كنند. پروبيوتيك‌ها براي رشد از پري بيوتيك‌ها استفاده مي‌كنند. در واقع پري بيوتيك‌ها همان فيبرهاي غير قابل هضم و نشاسته‌هاي پايدارند كه عامل تغذيه باكتري‌هاي مفيد و خوب بدنند. هنگامي كه محصولات نان با فيبر و كربوهيدرات مصرف مي كنيد، پروبيوتيك ها اين مواد مغذي را مصرف مي كنند و تعادل سالم بدن شما را حفظ مي‌كنند. باكتري‌هاي خوب بايد تغذيه شوند. مطالعه‌اي در مورد نقش باكتري‌هاي روده در سلامتي ما نشان داد كه پروبيوتيك‌ها از به رفع چاقي و بهبود علائم افسردگي كمك مي‌كنند. بنابراين، ضروري است كه باكتري‌هاي مفيد را وارد سيستم گوارشي كنيد و آن‎ها را با پري بيوتيك تغذيه كنيد. بعد از اينكه پروبيوتيك‌ها فيبر را از غذا گرفتند، آن را به چيزهاي مختلف از جمله اسيد بوتيريك تبديل مي‌كنند. اين اسيد چرب با زنجيره كوتاه مسئول انرژي لازم براي عملكرد سلول‌هاي روده است. حدود ۷۰ درصد از انرژي سلول‌هاي روده شما از اسيد بوتيريك تامين مي شود. اين بدان معناست كه خوردن نان با فيبر مي‌تواند به عملكرد دستگاه گوارش شما علاوه بر باكتري‌هاي خوب روده كمك كند.

۳- نان به بدن شما سوخت مي‌دهد رژيم‌هاي غذايي كم و بدون كربوهيدرات باعث مي‌شود بسياري از مردم فكر كنند همه كربوهيدرات‌ها مضرند. اما كربوهيدرات‌هاي خاصي براي تغذيه بدن شما بعنوان سوخت در طول روز ضروري‌اند. كربوهيدرات‌ها به عنوان يك درشت مغذي شناخته مي‌شوند و وظيفه آن‌ها تامين انرژي بدن ماست.

كربوهيدرات‌ها شامل سه نوع‌اند: نشاسته، فيبر و شكر.

مي‌توانيد آن‌ها را به كربوهيدرات‌هاي پيچيده و ساده تقسيم كنيد. فيبر و نشاسته پيچيده‌اند. شكر ساده است و نان همه نوع كربوهيدراتي دارد. كربوهيدرات‌هاي پيچيده براي شما بهترند زيرا مواد مغذي بيشتري را براي بدن شما به همراه دارند. اين كربوهيدرات‌ها انرژي را در مدت زمان بيشتري به بدن مي‌دهند. زيرا بدن براي هضم آن‌ها بيشتر كار مي‌كند. كربوهيدرات‌هاي ساده نيز به بدن شما انرژي مي‌دهند؛ اما اين سوخت سريع‌تر از نشاسته و فيبر مي‌سوزد. به همين دليل است كه خوردن روز در اول صبح توصيه مي‌شود. اگر صبحانه نان سبوس‌دار بخوريد تا وعده نهار گرسنه نخواهيد شد.

كدام نان بهتر است؟

ناني بهتر است كه ويژگي‌هاي زير را داشته باشد. اگر ناني خريديد كه پنج ويژگي پايين را داشت، بايد بگوييم بهترين نان را پيدا كرده‌ايد.

۱- نان پوسته‌دار نان‌هايي كه پوسته كم‌رنگ دارند را كنار بگذاريد. با انتخاب اين نان‌ها طعم پوسته كارامل شده را از دست مي‌دهيد. ناني را انتخاب كنيد كه پوسته تردي دارد. اينطوري از تردي پوستي و نرمي داخل نان لذت زيادي خواهيد برد. پوسته يك نان خوب طيفي از رنگ‌هاي طلايي و قهوه‌اي را داشته باشد.

۲- نان داراي حباب‌هاي بزرگ حباب‌هاي بزرگ موجود در نان نشانه همه ويژگي‌هاي زير است: خمير شما به راحتي از هم باز نمي‌شود؛ طعم ترش نان زياد نيست. نان را به راحتي مي‌توان برش داد.

۳- نان داراي فضاي داخلي براق تصور مي‌كنيد وقتي يك نان را برش مي‌زنيد و داخل آن بسيار درخشان، فوق العاده مرطوب و براق است، نان به خوبي نپخته شده؟ اگر ناني را برش داديد و داخل آن مرطوب بود با دست فشارش بدهيد. با فشار دادن نان دستتان مرطوب يا خيس مي‌شود؛ اما به دليل هيدراته شدن و ژلاتينه شدن نشاسته به شكل اوليه بر مي‌گردد. اين نان كاملاً پخته شده. فقط مرطوب‌تر از حالتي است كه مردم عادت كرده‌اند.

۴- نان با طعم ملايم ترش نان‌هايي كه طعم ترش زيادي ندارند بهترند. اگر نان زيادي ترش باشد، در كنار غذا طعم خوشايندي نخواهد داشت. پس بهتر است ناني را انتخاب كنيد كه طعم ترشش به اندازه باشد.

كدام نان كالري كمتري دارد؟

رژيم غذايي ايراني‌ها به گونه‌اي است كه در كنار هر وعده غذايي بايد نان باشد. از دلايل اصلي اضافه وزن ايراني‌ها نيز همين نان و برنج فراوان در برنامه غذايي است. نان خوردن با همه غذاها عادت غذايي ناسالمي است. اما اكثر مردم ايران نان را جزء اصلي سفره‌هاي خودشان مي‌دانند. پس اگر نان را از سفره حذف نمي‌كنيد بهتر است سراغ نان‌هايي برويد كه خاصيت چاق كنندگي كمتري دارند. در ادامه اين نان‌ها را بررسي مي‌كنيم.

۱- نان بربري بربري از محبوب‌ترين نان‌ها سنتي ايران است. اين نان از آرد گندم نيمه كامل تهيه مي‌شود. سبوس موجود در نان بربري كمك مي‌كند تا مدت بيشتري سير بمانيد. هر كفت دست از نان بربري ۷۵ تا ۸۰ كالري دارد.

۲- نان تافتون تافتون هم طرفداران زيادي دارد. اين نوع نان در گذشته بدون نمك پخته مي‌شد و به همين دليل براي بيماران فشار خوني مناسب بود. هر كف دست از نان تافتون ۳۵ كالري دارد.

۳- نان لواش براي تهيه نان لواش از آرد سفيد استفاده مي‌شود. اين آرد هيچ سبوسي ندارد. به همين دليل براي افراد رژيمي مناسب نيست. با خوردن اين نان بعد از مدتي دوباره گرسنه مي‌شويد و باز هم سراغ خوردن مي‌رويد. از آنجايي كه از آرد سفيد و جوش شيرين براي تهيه اين نان استفاده مي‌كنند از لحاظ تغذيه‌اي نسبت به ساير نان‎هاي سنتي ايراني جايگاه پايين‌تري دراد. هر كف دست نان لوش جدود ۲۵ كالري دارد. اما كالري پايين آن به اين معنا نيست كه براي لاغري مناسب است.

۴- نان سنگك تازگي نان سنگك را از آرد كامل بدون سبوس درست مي‌كنند. اين نان يك سر و گردن از بقيه نان‌هاي ايراني بالاتر است. چراكه آن را از آرد كامل درست مي‌كنند. آرد كامل آردي است كه سبوس‌هاي گرفته نشده باشد. اگر قصد كاهش وزن داريد نان سنگكي را انتخاب كنيد كه آن را با آرد سبوس دار پخت كرده باشند. هر كف دست از نان سنگم ۷۵ تا ۸۰ كالري دارد. نان سنگك بهترين نان براي لاغري است.

۵- نان جو از انواع نان به ويژه در رژيم‌هاي لاغري، نان جو است. نان جو از آرد جو تهيه مي‌شود. نسبت به آرد گندم قدرت سيرگنندگي و فيبر بالاتري دارد. بنابراين براي كساني انتخاب مناسبي است كه قصد كاهش وزن را دارند. اما ممكن است بعد از مدتي از طعم آن خسته شويد. آن هر كف دست نان جو حدود ۷۵ تا ۸۰ كالري دارد.

۶- نان تست براي تهيه نان تست از آرد گندم يا آرد روگن استفاده مي‌كنند. اگر نان تست را با آرد گندم كامل درست كنند، گزينه خوبي براي كاهش وزن است. هر يك دانه نان تست حدود ۷۵ تا ۸۰ كالري دارد.

بهترين نان براي لاغري كدام است؟

كارشناسان تغذيه بر اين باورند افراد اگر قصد كاهش وزن داريد، به هيچ وجه نبايد گروه نان را از برنامه غذايي خود حذف كنيد. زيرا با حذف اين مواد دچار سوء تغذيه مي‌شويد. همچنين كارشناسان معتقدند نان‌هاي سبوس‌دار براي كاهش وزن خوب است و قند خون را ثابت نگه مي‌دارند. اين امر از ابتلا به چاقي و اضافه وزن پيشگيري مي‌كند. حتما تا به حال متوجه شده‌ايد كه كيفيت نان به نوع آرد بستگي دارد. در صنعت نان، آرد گندم به چهار روش مختلف توليد و مصرف مي‌شود. آرد كامل، آرد خبازي، آرد ستاره و آرد نول. آرد كامل در تهيه نان سنگك و نان سبوس‌دار به كار مي‌رود. در اين نوع آرد پوسته گندم را در زمان آسياب شدن از دانه جدا نمي‌‌كنند و بالاترين ارزش غذايي را دارد. ناني كه از آرد سبوس‌دار درست شده باشد بهترين نان براي لاغري و كاهش وزن است. آرد خبازي كه در نان لواش و تافتون به كار مي رود سبوس كمتري دارد. آرد ستاره كه در تهيه بربري و نان‌هاي فانتزي مصرف مي‌شود از نظر ميزان سبوس در مقام سوم قرار دارد. آرد نول هم در تهيه انواع شيريني‌ها و كيك استفاده مي‌شود و پايين‌ترين ميزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذيه‌اي پاييني دارد.

كدام نان براي دستگاه گوارش بهتر است؟

به طور كلي هرچه نان خشك‌تر باشد براي دستگاه گوارش بهتر است. نان خشكي را بخريد كه از آرد كامل درست شده باشد. يعني آردي كه سبوس دارد. به لحاظ شاخص‌هاي تغذيه سالم، فيبر، املاح و ويتامين‌هاي بيشتري دارد. وجود فيبر و املاح بيشتر مي‌تواند به بهتر كردن روند گوارش بدن كمك زيادي بكند. نان خشك شويد، زنجبيل و زيره از انواع نان خشك‌هايي‌اند كه فوايد زيادي براي بدن دارند

از جمله خاصيت ضد التهابي، تقويت روده و معده، كاهش دهنده چربي خون و … . حالا دقيقا مي‌دانيد كدام نان بهتر است را انتخاب كنيد و به اين سوال جواب مي‌دهيد بهترين نان براي لاغري كدام است؟ نان سنگك يا نان جو! به شرطي كه هردو آن‌ها را از آرد كامل و سبوس‌دار تهيه كرده باشند. آرد سبوس‌دار كمك مي‌كند تا براي مدت طولاني‌تري سير بمانيد و سراغ ريزه‌خواري نرويد.

منبع: سايت دكتر كرماني

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.