ماهي را با چه غذاهايي نخوريم؟

براي اينكه زمين سالمي داشته باشيم اول بايد از خودمان شروع كنيم.

ماهي را با چه غذاهايي نخوريم؟

۷ بازديد

ماهي جزو خوراكي هاي سودمند است، اما ماهي را همزمان با برخي خوراكي ها نبايد مصرف كرد

چه زمان مصرف ماهي باعث بروز بيماري مي شود؟

يكي از نكات بسيار كليدي و مهم در حوزه تغذيه و حفظ سلامتي، آگاهي از تداخلات مضر مواد غذايي است به اين معني كه مصرف برخي مواد غذايي با هم و در يك وعده غذايي مي‌تواند بسيار مضر و خطرناك باشد. يكي از اين موارد پرهيز، مصرف گوشت ماهي با برخي اقلام غذايي مانند ماست يا دوغ است كه مي‌تواند منجر به مشكلات و عوارض شديدي براي انسان شود. خوردن همزمان ماهي و ماست مخصوصاً در وعده شام مي‌تواند بسيار پرعارضه باشد.

ضعف شديد، افزايش احتمال سكته، تحليل قواي جنسي، برص، لك و پيس، سردي معده، افزايش احتمال ابتلا به MS، ناراحتي‌هاي عصبي و ... تنها برخي از عوارض خوردن ماهي همراه ماست است.

در توضيح چرايي اين مسئله بايد گفت كه گوشت ماهي به‌لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست كه آن نيز سرد و تر است، باعث غلبه شديد سردي و تري در بدن شده و عوارضي را كه در بالا به آن اشاره شد، به‌ همراه خواهد داشت. پس در مصرف ماهي بايد دقت داشت:

  • ماهي هرگز همراه ماست يا دوغ مصرف نشود.

  • ماهي حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبيل، ادويه‌جات گرم، ماهي به‌صورت شكم‌پر) خورده شود.

  • مصرف ماهي بيشتر بايد در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.

  • ماهي در وعده غذايي ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهيز شود.

  • افراد با طبع سرد (افراد بلغمي و سوداوي) از خوردن زياد ماهي به‌شدت پرهيز كنند.

  • هرگز همراه ماهي، آب ننوشيد.

همچنين متخصصان تغذيه، مصرف ماهي با ليموترش را نيز توصيه مي‌كنند، چون نه‌ تنها ليمو طعم بهتري به گوشت ماهي مي‌دهد، بلكه ويتامين C موجود در آن به جذب آهن ماهي كمك مي‌كند. البته بايد توجه داشت كه مصرف مقادير زياد چاشني‌هايي چون ليموترش و انواع ترشي‌ها به‌همراه ماهي به‌دليل آنكه هر دو طبع سردي دارند به‌خصوص براي سرد‌ مزاجان توصيه نمي‌شود، چون ضمن اينكه سبب بي‌حالي، ضعف و هضم سخت غذا مي‌شود، تشديد‌كننده بيماريهاي سرد همچون روماتيسم، آلزايمر، افسردگي و… است.

در روايات اسلامي آمده است كه اگر ماهي به‌ خصوص شب‌هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شيرين، كنجد، زنجبيل، آويشن يا به‌ همراه ادويه‌جات با طبع گرم خورده نشود، يكي از عوامل تشديد‌كننده ام‌اس و سكته خواهد بود. بهترين چاشني ماهي، آب نارنج و سير است كه هم فوايد بي‌شمار و هم طبع گرمي دارند.

همچنين مصرف همزمان ماهي با تخم‌مرغ نيز بسيار مضر است. در طب سنتي، مصرف تخم‌مرغ و شير و هر گوشت ديگري به‌ همراه ماهي، منع‌ شده، زيرا توليد سودا مي‌كند و بر خلق و خوي افراد، تأثير منفي گذاشته و سبب تشديد بيماري‌هاي مزمن، افسردگي و يبوست مي‌شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.