گلابي چرا پر خاصيت است؟

براي اينكه زمين سالمي داشته باشيم اول بايد از خودمان شروع كنيم.

گلابي چرا پر خاصيت است؟

۷ بازديد

گلابي از جمله ميوه‌هاي شيرين و خوشمزه ست كه داراي ويتامين ها و مواد معدني فراواني از جمله ويتامين C و فيبر است. گلابي براي كاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو كاربرد فراوان دارد. در اين مقاله شما را با خواص گلابي و انواع آن، ارزش غذايي گلابي، هشدارها و موارد مصرف آن آشنا خواهيم كرد. 

ويژگي هاي ميوه‌ گلابي

گلابي از جمله ميوه‌هاي لذيذ و شيرين با گوشتي آب‌د‌ار است. كلمه‌ي گلابي (pear) به تعدادي از درختان از جنس پيروس (Pyrus)، از خانواده‌ي بزرگ روزاسه (Rosaceae) گفته مي‌شود. باوجود انواع زياد درختان گلابي، فقط تعدادي از آنها براي انسان مصرف خوراكي دارد و بيشتر آنها به‌عنوان درختان و درخچه‌هاي زينتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

خواص گلابي - ويژگي‌هاي ميوه‌ي گلابي

ميوه‌ي گلابي در انتهاي گُل ايجاد مي‌شود و معمولا در قسمت ر‌أسي باريك و در قسمت پايين پهن‌تر است. بااين‌حال اين روش مناسبي براي تشخيص انواع گلابي نيست. بعضي از گلابي‌ها كاملا شبيه به سيب هستند. حتي گوشت آنها هم شبيه سيب است، با اين‌ تفاوت كه گوشت گلابي كمي‌ متراكم‌تر از سيب است.

منشأ گلابي از چين است و بومي اروپا، شمال آفريقا و آسيا است. براساس شواهد و اسناد موجود از دوران ماقبل تاريخ مورد استفاده قرار مي‌گرفت. گلابي هزاران سال است كه در بيشتر رژيم هاي غذايي وجود دارد و در ادبيات سلتيك، رمان‌هاي تاريخي و داستان‌هاي چيني ردپاي آن را مي‌بينيم. گلابي به‌ راحتي در مكان‌هايي با آب‌و‌هواي معتدل رشد مي‌كند، در نتيجه كِشت آن معمولا در بيشتر مناطق راحت انجام مي‌شود.

انواع گلابي

حدودا ۳۰۰۰ نوع گلابي در جهان وجود دارد كه براساس اندازه، شكل، شيريني و سفتي دسته‌بندي مي‌شوند.

بعضي از انواع مهم گلابي در آمريكا در زير آورده شده است:

  • گلابي آنجوي سبز؛
  • گلابي آنجوي قرمز؛
  • گلابي بارتلِت (بيروتي)؛
  • گلابي بارتلت قرمز؛
  • گلابي بوسك؛
  • گلابي كوميس؛
  • گلابي فورل؛
  • گلابي كُنكورد؛
  • گلابي سِكِل؛
  • گلابي استاركريمسون.

طعم اين گلابي‌ها با هم متفاوت است كه در صورت دسترسي مي‌توانيد آنها را امتحان كنيد و در رژيم غذايي خود قرار دهيد.

ارزش غذايي گلابي

علاوه‌بر فراواني و طعم دلچسب، گلابي به‌دليل خاصيت دارويي به‌ مدت هزاران سال براي انسان ارزشمند بوده است. پزشكي مدرن به ما مي‌گويد كه مواد معدني، ويتامين و تركيبات طبيعي موجود در گلابي براي سلامتي بسيار مفيد است.

يك گلابي متوسط با وزن تقريبي ۱۷۸ گرم حاوي موارد زير است:

  • ۱۰۱ كالري؛
  • فاقد چربي؛
  • ۲۷ گرم كربوهيدرات؛
  • ۱۷ گرم قند؛
  • يك گرم پروتئين.

خوردن يك گلابي متوسط ۱۲ درصد از نياز روزانه به ويتامين C (ده درصد)، ويتامين K (شش درصد) و مقدار كمي از كلسيم، آهن، منيزيم، ريبوفلاوين، ويتامين B6 و فولات بدن را تأمين مي‌كند.

گلابي‌ها به‌ خصوص آنهايي‌كه پوست قرمزي دارند، داراي كارتنوئيدها، فلاونول‌ها و آنتوسيانين‌ها هستند. براساس مطالعات، گلابي و سيب بيشترين مقدار فلاونول‌ها را در رژيم‌هاي غذايي دارند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.